Близо половината от хората, заболели от COVID-19 в Бергамо – най-засегнатият

...
Близо половината от хората, заболели от COVID-19 в Бергамо – най-засегнатият
Коментари Харесай

6 месеца пациенти от Бергамо не могат да се възстановят от COVID-19 |

Близо половината от хората, болни от COVID-19 в Бергамо – най-засегнатият от заболяването регион в Италия, към момента не могат изцяло да се възстановят от болестта, сочи ново изследване, представено от The ​​Washington Post.

Повечето пациенти не престават да се оплакват от признаци на заболяването, въпреки от дълго време да не са заболели.

Бергамо и близките градове и села бяха най-сериозно засегнати от пандемията в Италия. Само там са регистрирани общо 6000 смъртни случая от COVID-19.

Проучването са продължителните резултати на заболяването върху тялото е стартирано през май месец и се базира на данни, събрани от хора, преборили се с заболяването. Те били следени всеки ден с кръвни проби, проучвания на сърцето и белите дробове. Направени са им и подробни интервюта как се усещат – физически и прочувствено.

От първите 750 участници в проучването към 30% се оплакали от усложнения в дишането, като при тях били открити белези на заболяването и в белите дробове.

Други 30% имали кръвни съсиреци и разнородни възпалителни проблеми. Сред продължителните ефекти от заболяването са косопад, тежка отмалялост, меланхолия, загуба наизуст и болки в краката.

Подобно изследване не се прави за първи път в Бергамо. Преди време стана ясно, че повечето жители ще имат хронични здравни проблеми след преболедуване с COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР